УКРЗАЛІЗНИЦЯ ЗБИРАЄТЬСЯ ВИРІШИТИ ДОЛЮ ЗАМОРОЖЕНИХ ТЕНДЕРІВ З ПРОДАЖУ БРУХТУ ДО КІНЦЯ КВІТНЯ

АТ "Укрзалізниця" обіцяє ухвалити рішення про розблокування або скасування тендерів на продаж брухту, які були проведені у системі "Прозорро.Продажі" до початку російської військової агресії у лютому 2022 року. Про це заявив член правління АТ "Укрзалізниця" Євген Шрамко під час наради в комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку 9 квітня.

"Ми вже аналізуємо це питання для прийняття рішень. Найближчим часом, сподіваюся, до кінця квітня, ми приймемо відповідне рішення", - сказав він.

GR-директор компанії "Інтерпайп" Наталія Сидорук зазначила, що УЗ не може вирішити питання заморожених тендерів протягом більше ніж два роки.

"Ми маємо одне з підприємств, 'Дніпросталь', яке було переможцем декількох аукціонів ще у середині лютого 2022 року. Ми мали отримати приблизно 17 тисяч тонн брухту від УЗ, але почалося вторгнення. Ми просили Укрзалізницю скасувати ці тендери, щоб нам повернули заставу, або підписати договори. У січні 2024 року ми підписали ці договори, але УЗ не хоче їх підписувати", - розповіла вона.

Директор компанії "Метінвест-Ресурс" Іван Ковалевський також підтвердив, що має подібні проблеми із замороженими тендерами.

"Ми готові до будь-якого рішення УЗ: підписання договорів або їх скасування. Ми хочемо отримати брухт або гроші для його придбання в іншому місці", - підкреслив він.

Раніше вугільні компанії зверталися до Верховної Ради з проханням вплинути на розблокування продажів брухту УЗ.

УКРЗАЛІЗНИЦЯ ЗБИРАЄТЬСЯ ВИРІШИТИ ДОЛЮ ЗАМОРОЖЕНИХ ТЕНДЕРІВ З ПРОДАЖУ БРУХТУ ДО КІНЦЯ КВІТНЯ
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення